T. +32 (0)53 72 90 20 nl | +32 (0)53 72 90 28 fr|info@zoolyx.be

Bactec Peds Plus

Bactec Peds Plus

Bestel het onderzoek

48,94
40,45 (excl. 21% BTW)

enkel via de dierenarts

Omschrijving

Met een BACTEC cultuur is een snelle detectie van een micro-organisme mogelijk wat essentieel is voor het stellen van een diagnose en het uitvoeren van de juiste behandeling (antibiogram). Het staal wordt aangebracht in een BACTEC flesje en dit wordt in het BACTEC toestel geplaatst voor incubatie. In elk flesje zit een sensor die reageert op een stijging van de hoeveelheid CO2 , geproduceerd door het micro-organisme, of een daling van de hoeveelheid O2, verbruikt door het micro-organisme Alle ‘normaal’ steriele lichaamsvloeistoffen, die verdacht worden van een bacteriële infectie zijn geschikt.  Indien een micro-organisme wordt gedetecteerd door het toestel (dikwijls na 1 dag), wordt de kiem geïdentificeerd en een antibiogram opgesteld.

De flesjes  kunnen via Zoolyx verkregen worden.

Staalnameprotocol

 

Doeldiersoort en rassen

Paard

Staalname

  • Bactec bloed
  • Bactec CSV
  • Bactec punctievocht
  • Bactec gewrichtsvocht

Doorlooptijd

5 dagen

Rubriek

Bacterio/Mycologie

Code

P4305

Analyses


Kort

Met een BACTEC cultuur is een snelle detectie van een micro-organisme mogelijk wat essentieel is voor het stellen van een diagnose en het uitvoeren van de juiste behandeling (antibiogram). Het staal wordt aangebracht in een BACTEC flesje en dit wordt in het BACTEC toestel geplaatst voor incubatie. In elk flesje zit een sensor die reageert op een stijging van de hoeveelheid CO2 , geproduceerd door het micro-organisme, of een daling van de hoeveelheid O2, verbruikt door het micro-organisme.

 

Indien er een klinisch relevante kiem gevonden wordt, dan stellen wij een antibiogram op met geschikte antibiotica per diersoort. Meer info over het antibiogram vindt u in de volgende video:

 

zinnen

Meer Lezen?