T. +32 (0)53 72 90 20 nl | +32 (0)53 72 90 28 fr|info@zoolyx.be

Wormscreening

Wormscreening

Het mestonderzoek zoekt naar sporen van wormen in de mest van jouw paard.

Bestel het onderzoek

31,1
25,70 (excl. 21% BTW)

Omschrijving

De wormen die zich in de maag en de darmen van jouw paard bevinden, leggen eitjes die uitgescheiden worden via de mest. Door eenvoudig online een mestonderzoek te bestellen bij Zoolyx, verzamel je proper een beetje mest van jouw paard en stuur je dit op naar Zoolyx. Daar wordt in die mest gezocht naar mogelijke eitjes, die duiden op de aanwezigheid van wormen.

Zoolyx geeft je nadien digitaal het resultaat van de test. Als er geen sporen van wormen zijn gevonden, heb je een preventieve wormkuur vermeden, ideaal! Als er wel sporen van wormen werden gevonden, laten we weten welke wormen dat dan juist zijn, zodat je doelgericht en met een gerust hart jouw paard kan ontwormen met de juiste wormmiddelen.

Wormen schaden de gezondheid van jouw paard enorm. Maar jouw paard blindelings preventief ontwormen is ook schadelijk.

Kom er hier meer over te weten.

Als resultaat krijg je van ons een EPG-waarde en een LPG-waarde:

EPG staat voor wormEitjes Per Gram mest. Bij een EPG kleiner dan 200 wormeitjes per gram mest zal je jouw paard niet hoeven te ontwormen. Vanaf een EPG groter dan 500 wormeitjes per gram mest is dit wel nodig. Als je verschillende paarden op de weide hebt staan en je stuurt een mengstaal op, dan raden we aan jouw paarden te ontwormen vanaf een EPG van 200 wormeitjes per gram mest.

LPG staat voor wormLarven Per Gram mest. Vanaf er één wormlarve in het meststaal wordt gevonden, is het absoluut nodig het paard te ontwormen.

Doeldiersoort en rassen

Paard

Staalname

  • Mest staalnamekit

Doorlooptijd

1 dag

Rubriek

Faeces

Code

P4101


Meer Lezen?