Ontdek wat wij kunnen betekenen voor uw dier

Waarom kiezen voor Zoolyx?

Zoolyx is hét Belgisch laboratorium met een hart voor dieren.
Onze jarenlange ervaring als partner van dierenartsen, dierentuinen, universiteiten,… is er nu ook voor u. Een toegewijd team brengt de wetenschap tot bij u.
Ontdek het aanbod op deze site.

Lees meer

Test in de kijker

Het Nidovirus of Serpentovirus is een virus dat veel slangen treft maar vooral aangetroffen wordt bij de python. Dit respiratoir virus kan in sommige gevallen leiden tot de dood van de dieren. Volgens onderzoek zijn er ook veel slangen in gevangenschap die drager zijn van dit virus, tot wel 1 op 3 bij de pythons.

Bij Zoolyx willen we eigenaars van de tools voorzien om hun dieren veilig te houden. Daarom kan u nu bij ons zelf een PCR-test bestellen om nieuwkomers of uw volledige collectie te testen op dit virus. Na betaling sturen we u een swab op die u kan terugsturen. De eerste werkdag na ontvangst van het staal in ons labo is het resultaat al beschikbaar.

Test in de kijker

In de maag en darmen van paarden zijn er wormen aanwezig die eitjes leggen die uitgescheiden worden via de mest. Door eenvoudig online een mestonderzoek te bestellen bij ons, verzamel je proper een beetje mest van jouw paard en stuur je dit op naar Zoolyx. Daar wordt in die mest gezocht naar mogelijke eitjes, die duiden op de aanwezigheid van wormen.

Zoolyx geeft je nadien digitaal het resultaat van de test. Als er geen sporen van wormen worden gevonden, kan je een preventieve wormkuur vermijden, ideaal! Als er wel sporen van wormen worden aangetroffen, laten we weten welke wormen dat dan juist zijn, zodat je doelgericht en met een gerust hart jouw paard kan ontwormen met de juiste wormmiddelen.

Zoolyx, het eerste diergeneeskundig laboratorium in België

Als diergeneeskundig laboratorium kan Zoolyx zo goed als alle analyses verrichten, van routinemetingen tot zeer gespecialiseerd diagnoses. Door jarenlange opgebouwde ervaring kunnen wij echter steeds optreden als contactpunt voor al uw laboratoriumanalystische behoeften. Wij helpen en adviseren u graag zelfs bij de meest exotische vragen.