Ontdek wat wij kunnen betekenen voor uw dier

Waarom kiezen voor Zoolyx?

Zoolyx is hét Belgisch laboratorium met een hart voor dieren.
Onze jarenlange ervaring als partner van dierenartsen, dierentuinen, universiteiten,… is er nu ook voor u. Een toegewijd team brengt de wetenschap tot bij u.
Ontdek het aanbod op deze site.

Lees meer

Test in de kijker

Teken kunnen gevaarlijke ziektes zoals Lyme overdragen op uw dieren of op uzelf. U kan de volledige teek door ons laten analyseren om te zien of er ziekteverwekkers in aanwezig waren.

Teek PCR-profiel

Laatste nieuws

Sinds 1 september hebben we bij Zoolyx weer een nieuwe collega. Volgend op een intensieve zoektocht naar de geschikte kandidaat hebben we een nieuw hoofd van onze Research & Development afdeling. Doctor in de biochemische neuro-endocrinologie Laetitia Aerts zal instaan voor het ontwikkelen van nieuwe testen. Samen met de expertise de we al hebben in-house zal ze onderzoeken hoe we de nieuwste cutting edge technology kunnen aanwenden voor de veterinaire diagnostiek.

In de eerste plaats zullen zij en haar team zich richten op ons aanbod aan PCR-testen. Onze waaier aan PCR-testen is reeds ongezien breed in de sector en wij gaan die nog uitbreiden. Zo kunnen wij nog meer en nog sneller pathogenen voor u opsporen.

In de toekomst zal ook onze genetische catalogus onder handen worden genomen door het R&D team. Wat later volgt zal worden bepaald door de specifieke noden van onze klanten en de nieuwe beschikbare technieken.

Zoolyx, het eerste diergeneeskundig laboratorium in België

Als diergeneeskundig laboratorium kan Zoolyx zo goed als alle analyses verrichten, van routinemetingen tot zeer gespecialiseerd diagnoses. Door jarenlange opgebouwde ervaring kunnen wij echter steeds optreden als contactpunt voor al uw laboratoriumanalystische behoeften. Wij helpen en adviseren u graag zelfs bij de meest exotische vragen.