Met veel trots stellen we ons nieuwste Zoolyx-lid voor: Hilde De Cock.
Hilde zal samen met Griet Vercauteren instaan voor de verdere uitbouw van onze anatoom-pathologie afdeling.

Dr. Hilde De Cock behaalde haar diploma Diergeneeskunde in 1990 aan de Universiteit Gent. Kort na haar afstuderen startte ze haar carrière in veterinaire pathologie, eerst aan de afdeling Veterinaire Pathologie van de Universiteit Gent, gevolgd door een residentie in anatomische veterinaire pathologie in de USA in 1996 (UCDavis, Californië). Na het afronden van het programma ontving ze een fellowship bij de afdeling Pathologie, Microbiologie en Immunologie.
In 1999 legde ze met succes het ACVP-pathologie BOARD-examen af ​​en werd Diplomate van het American College of Veterinary Pathologists.
In 2001 voltooide ze haar Ph.D., gebaseerd op onderzoek naar geslachtshormoon receptoren in de normale uterus en CEH bij de hond, aan de Vakgroep Veterinaire Pathologie van de Universiteit Gent.
Ze deed achtereenvolgens ervaring op in de diagnostische veterinaire pathologie bij Idexx laboratoria (West Sacramento) en als docent in het ‘Veterinary Medical teaching Hospital’ van UCDavis (USA) (2001 tot 2006).
In 2006 keerde ze terug naar België, doceerde veterinaire pathologie aan de Universiteit van Antwerpen en werkte als diagnostisch patholoog bij Medvet.

Sinds augustus 2023 is Hilde aan de slag bij Zoolyx.

Hilde De Cock is coauteur in 62 publicaties en schreef een hoofdstuk in twee boeken.
Verder is ze lid van talrijke pathologische verenigingen (American College of Veterinary Pathologists, British Society of Veterinary Pathology, Charles Louis Davis, D. V. M. Foundation, Société Française d’Anatomie Pathologique Vétérinaire, Belgian Society of Pathology eb-n European SocietyVeterinary Oncology (ESVONC)