T. +32 (0)53 72 90 20 nl | +32 (0)53 72 90 28 fr|info@zoolyx.be

DNAprofiel STR + SNP (ISAG)

DNAprofiel STR + SNP (ISAG)

Bestel het onderzoek

87,85
72,60 (excl. 21% BTW)

Omschrijving

DNAfingerprint waarmee een individu genetisch kan geïdentificeerd worden en afstamming aangetoond worden. In deze combo wordt zowel een profiel op basis van de oude ISAG STR merkerset als op basis van de nieuwe ISAG SNP merkerset opgesteld.

Doeldiersoort en rassen

Hond

Elk ras

Staalname

  • Wisser genetisch
  • EDTA volbloed

Doorlooptijd

14 dagen

Rubriek

Genetische eigenschappen

Code

H3204


Belangrijk om weten

Om afstamming na te gaan worden de profielen van de ouderdieren vergeleken met die van de vermeende afstammeling hetzij op basis van STR, hetzij op basis van SNP.

Zowel de STR als de SNP merkerset zijn internationaal vastgelegd door ISAG. Een profiel opgesteld door labo X kan vergeleken worden met één van labo Y.

STR en SNP DNAprofielen zijn onderling echter niet vertaalbaar of uitwisselbaar. Profielen van ouderdieren én afstammeling moeten van hetzelfde type zijn.

De SNP merkerset is de opvolger van de reeds gedurende decennia in gebruik zijnde STR merkerset. Naast een kwalitatieve en technologische verbetering, biedt de SNP methodologie meer informatie (bvb genetische diversiteit) en in de toekomst meer mogelijkheden (complexere afstammingsvragen dan louter ouders-nakomeling, uitbreiding met genetische kenmerken en ziektes).  Op termijn zal STR uitgefaseerd worden en enkel nog SNP uitgevoerd worden. Aangezien veruit de meeste fokdieren vandaag enkel over een STR profiel beschikken is het nuttig om voor een nieuw fokdier beide profielen op te stellen zodat afstamming met zijn ouders nog op basis van STR kan gebeuren en dat van zijn afstammelingen reeds op basis van SNP (of op basis van STR in situaties waar er geen SNP profiel van de partner beschikbaar is).

 

Meer Lezen?