Ontdek wat wij kunnen betekenen voor uw dieren

Waarom kiezen voor Zoolyx?

Zoolyx is hét Belgisch laboratorium met een hart voor dieren.
Onze jarenlange ervaring als partner van dierenartsen, dierentuinen, universiteiten,… is er nu ook voor u. Een toegewijd team brengt de wetenschap tot bij u.
Ontdek het aanbod op deze site.

Lees meer

Test in de kijker

Centronucleaire myopathie is een zeldzame spierziekte gekenmerkt door spierzwakte en spieratrofie, een stijve gang (bunny hopping) en sterk verminderde inspanningstolerantie ten gevolge van structurele afwijkingen aan de spiervezels. Deze test zoekt naar een dominante causale puntmutatie in het dynamin 2 gen aanvankelijk aangetroffen bij een bordercollie.

Test in de kijker

Niesziekte is een verzamelnaam voor verschillende virale of bacteriële infecties, die soms zeer moeilijk te behandelen zijn en vaak langdurig antibioticumgebruik vereisen. Als de oorzaak herpes of calicivirus is, kan uw dierenarts deze virussen zelfs nauwelijks of niet uitroeien.

Met een correcte diagnose dankzij het PCR-profiel voor niesziekte kan u de oorzaak van de symptomen bij uw kat aantonen en het dier aangepast verzorgen.

Zoolyx, het eerste diergeneeskundig laboratorium in België

Als diergeneeskundig laboratorium kan Zoolyx zo goed als alle analyses verrichten, van routinemetingen tot zeer gespecialiseerd diagnoses. Door jarenlange opgebouwde ervaring kunnen wij echter steeds optreden als contactpunt voor al uw laboratoriumanalystische behoeften. Wij helpen en adviseren u graag zelfs bij de meest exotische vragen.