U heeft het misschien al zien passeren. Onze R&D afdeling was te zien in het nieuws op TV OOST over onze qPCR test voor olifantenherpes.

Olifantenherpes is latent aanwezig bij de meeste aziatische olifaten maar voor jonge dieren kan het een fatale uitkomst hebben. Voor deze dieren is een snelle, correcte diagnose van letterlijk levensbelang. Daarom kondigden we recent met veel trots aan dat die test zich nu in de finale fase van ontwikkeling bevindt. In de zomer van 2021 is deze test al cruciaal gebleken in het redden van het leven van Amithi. Dankzij een snelle diagnose kon een aangepaste behandeling meteen opgestart  worden.

TV-interview met R&D Scientist Laetitia

 

In de toekomst gaan we samen met Pairi Daiza een screeningsprotocol voor olifantenherpes opstellen om deze gevaarlijke ziekte voor de dieren vroegtijdig te kunnen opsporen, nog voor er symptomen zijn.

De reportage van TV OOST hierover, met de genezen Amithi, kan u vinden via deze website.

 

In de toekomst zullen er zeker nog nieuwe tests aangekondigd worden. Blijf op de hoogte door ons te volgen via facebook of af en toe naar onze website te surfen voor het laatste nieuws.