Via PCR technologie kunnen we het genetisch materiaal van virussen en bacteriën aantonen. Deze technologie is zeer gevoelig en de test werkt op meerdere staaltypes. Het bewijst ook de aanwezigheid van het virus of de bacterie in een dier, ipv antistoffen tegen de aandoening, die ook van een vaccin zouden kunnen zijn. Daarom is de test nog betrouwbaarder en geldt ze tegenwoordig als routine, betaalbaar en snel.

Bij Zoolyx zetten we af en toe een PCR profiel in de kijker. Momenteel is dat het PCR niesziekte profiel voor de kat. Hierin testen we een wisser van de conjunctiva of keel op herpes en calicivirus, chlamydophila en mycoplasma felis.

Geen van deze aandoeningen is via gewoon bacteriologisch onderzoek aan te tonen, maar ze staan wel in voor een groot deel van de serieuze niesziekte problemen bij katten. Serologische testen voor deze ziekten zijn duurder, trager en zien geen verschil tussen antistoffen van de ziekte of door vaccins

Een staal kan worden afgenomen aan de conjunctiva, in de mond of aan de keel met een gewone wisser voor bacteriologie en het resultaat  is de dag na ontvangst van het staal al beschikbaar.

Zoolyx biedt een speciale promotie aan:

PCR profiel Niesziekte Kat

 

Van 1 september t.e.m. 31 oktober biedt Zoolyx deze testen aan met 25% korting dus €62,73 excl BTW.